ОСМИ ПУТ  ОДРЖАНА ХУМАНИТАРНА МАНИФЕСТАЦИЈА ”ПРИЂИ СРЦЕМ” – Артмен и мали Лозничани спасли Деда Мраза (ВИДЕО)

ОСМИ ПУТ  ОДРЖАНА ХУМАНИТАРНА МАНИФЕСТАЦИЈА ”ПРИЂИ СРЦЕМ” – Артмен и мали Лозничани спасли Деда Мраза (ВИДЕО)

Мраза није било, али Деда Мраза јесте. Истина, дан му није прошао без проблема, отела га је Црна дама, али су, срећом, спремни за акцију били суперхерој Артмен и мноштво малих Лозничана. Тако је почела нова година у Лозници.

Осми пут Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ) приредила је хуманитарну манифестацију ”Приђи срцем”, а ове године помогли су Уметничка радионица ”Машта башта”, Краљевски карневал из Бање Ковиљаче, дечје играонице ”Сирано” и ”Бумеранг”, НТЦ школица и малишани из Лешнице, Козјака и Јадранске Лешнице.

Јануарски дан који није личио на зимски измамио је многе у шетњу па је, чини се, публике било више него икада, а деца и одрасли подједнако су уживали у занимљивом програму. Играло се, певало, шетало под маскама, а врхунац је била борба Артмена за спас Деда Мраза. Иако је суепрхерој, није му било лако не само да спасе деку са Северног пола, већ и да се избори са дечацима и девојчицама који су сви у исто време желели да му помогну. Некако се снашао па су граја и смех одјекивали пред Вуковим домом културе.

Традиционално, продавани су црвени носићи и беџеви, а ове године и антистрес срца. Сакупљени новац ускоро ће бити уручен ономе коме је у овом тренутку најпотребнији.

– Лозница је најлепша 1. јануара јер је пуна наших најмлађих суграђана који се радују традиционалној манифестацији ”Приђи срцем” Туристичке организације града Лознице. Овог пута приредили смо је у сарадњи са онима са којима смо сарађивали током целе прошле године и са којима желимо да учврстимо сарадњу и учинимо да у наредном периоду буде још успешнија. Малишанима који су учествовали у програму дали смо прилику за први јавни наступ, а они су је сјајно искористили и на свој начин пожелели суграђанима срећну нову годину – каже Снежана Перић, директорица ТОГЛ.

Лозничанима је у име градске управе све најлепше у новој години пожелео и помоћник градоначелника Дејан Сталовић.

У Улици Јована Цвијића до Бадњег дана траје и ”Новогодишњи базар” Туристичке организације. 

Н. Т.

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )