ОДБОЈКА (МУШКАРЦИ) – ПРВА “Б” ЛИГА – Лозница јесењи првак

ОДБОЈКА (МУШКАРЦИ) – ПРВА “Б” ЛИГА – Лозница јесењи првак

Онако како су започели, одбојкаши Лознице су и завршили јесењи део првенства у Првој “Б” лиги – победом. На гостовању у Параћину победили су домаћи Борац са 3:0 и тако се у дебитантској сезони у овом рангу окитили титулом јесењег првака, што је велики успех.

– Били смо под великим притиском пред овај меч. Победа нам је била неопходна како бисмо задржали прво место. Нисмо желели да у последњем колу покваримо резултат који смо остварили у протеклом делу сезоне. Због тога смо се помало прибојавали ове утакмице. Знали смо да је екипа Борца ”незгодна” на свом терену и пред меч смо били задовољни и победом од 3:2. У Параћин  смо стигли у комплетном саставу, али на загревању се повредио искусни Александар Каришик и није наступио на овом мечу.  Све се добро завршило што је и најважније. Контролисали смо утакмицу од почетка и после сат времена славили са убедљивих 3:0. Домаћину нисмо пружили ни најмању прилику за преокрет – презадовољан је Златомир Сретеновић, тренер Лозничана.

Он итиче да су једва дочекали паузу у првенству јер су играчи преморени и одмор им је неопходан. Међутим, пауза ће кратко трајати јер се првенство наставља већ 21. јануара наредне године. Лозница ће тада гостовати у Зајечару где ће се састати са Тимоком. Ово је веома важан меч за Лозничане и надају се да ће славити, иако, подсећа Сретеновић, то неће бити нимало лако остварити.

Екипа Лознице поново ће се окупити 2. јануара.

Остали резултати 11. кола: ФАП – Нови Сад 0:3, Тимок – Бечеј 3:1, Дубочица – Ужице 1:3, Баваниште – Топлички витезови 3:0 и Срем – Банат 0:3.

Лозница је освојила јесењу титулу са 30 бодова, други је Нови Сад са 27, трећа екипа Ужица има 24, четврта је Дубочица са 23, пето Баваниште има 21, шести је Банат са 16 бодова. Седми Борац, осми Тимок и девети Топлички витезови имају по 13 бодова, десети је Бечеј са 12, једанаести Срем има 6, а на последњем месту је ФАП без бодова. 

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )