У ТРБУШНИЦИ  – Завршено чишћење таложнице

У ТРБУШНИЦИ  – Завршено чишћење таложнице

Ове седмице завршени су радови на чишћењу таложнице у Трбушници коју је својевремено направила “Вискоза”. Према речима Миодрага Јовића, председника МЗ и одборника, посао је  завршен у предвиђеном року пре краја године и много ће значити житељима овог насеља.

– Таложница је сада чиста и проходна, а уклоњено је око пет хиљада кубика муља, талога и смећа. Овим смо решили више ствари, неће бити проблема у случају већих киша или наглог отпапања снега, лепши је изглед места, а и лети се из таложнице неће ширити смрад. Посао је урађен захваљујући подршци локалне самоуправе и сада је само важно редовно одржавати таложницу да остане чиста – казао је Јовић за ЛН.

Пре седам година таложница је после четврт века први пут чишћена,  што је поновљено и  2012. године. После поплаве 2014. уз подршку града брзо је отклоњена штета, али је остао проблем  неочишћене таложнице који је сада решен. Иначе, приликом првог чишћења таложнице, дубоке пет метара, уклоњено је више од десет хиљада кубика муља.

Како је раније објаснио Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника, таложница није водопривредни објекат “Србијавода” него града, али је после разговора градоначелника са директором тог предузећа договорено да помогну Лозници и обаве овај велики посао. 

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )