У ВОЋЊАЧКОЈ ШКОЛИ – Ђаке обрадовао Деда Мраз!

У ВОЋЊАЧКОЈ ШКОЛИ – Ђаке обрадовао Деда Мраз!

 Ученици издвојеног одељења ОШ ”Јован Цвијић” у Воћњаку данас су обележили завршетак 2017. године и у свечарском расположењу, по први пут у својим учионицама дочекали Деда Мраза! Уз музику, сокове, грицкалице и слаткише, песмом су му пожелели добродошлицу и усхићено сачекали да им уручи новогодишње пакетиће. Незабораван догађај уприличен им је захваљујући ангажовању неколико мештана и приватних предузетника који су обезбедили поклоне за четрдесет и једног ђака.

– Пожелели смо да обрадујемо ову децу која до сада нису била у прилици да се радују са Деда Мразом у просторијама школе. Моју идеју подржао је Драган Цветиновић, власник трговинских радњи Еурогрил, купили смо пакетиће, а продавница играчака Алесандро из Лознице обезбедила је долазак Деда Мраза. Радост деце је неизмерна и нама је пуно срце – каже Добросав Радић, председник Савета МЗ Воћњак и иницијатор славља.

Милан Марковић, ученик другог разреда, каже да је изненађен и одушевљен доласком Деда Мраза, а његова другарица Јована Радић подсећа да су када је била предшколац, родитељи сами организовали скромну прославу поводом Нове године, да је било појединачних пакетића, али да је сада први пут да Деда Мраз сваком ученику уручи поклон.

– Школа је пре десетак година била пред затварањем, имала је 28 ђака, није било грејања, а онда је опет захваљујући Добросаву, урађена котларница и набављени су радијатори. Локална самоуправа је помогла да асфалтирамо терен, ствари су кренула набоље и сада имамо четири комплетна разреда. У другом и четвртом по 11, у трећем десет, у првом девет ученика и имамо шест предшколаца – каже учитељ Драган Павловић. 

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )