ДРУЖЕЊЕ У ЗАВИЧАЈУ – Вече са Јанком Вујиновићем

ДРУЖЕЊЕ У ЗАВИЧАЈУ – Вече са Јанком Вујиновићем

После прошлонедељног сусрета са Слободаном Терзићем, телевизијским уредником и продуцентом, Библиотека Вуковог завичаја организовала је вечерас, поводом десет година откако је Лозница добила статус града, сусретеса писцем Јанком Вујиновићем, аутором који је, такође, потекао из лозничког краја. Разговор са гостом водили су Мирјана Пејак, директорка библиотеке, и Драган Тошић, организатор културних програма у овој установи, док је о плодоносном Вујиновићевом стваралаштву говорио Милан Лукић, књижевни критичар, такође поникао у Јадру. Уз музички програм ученика Музичке школе „Вук Караџић“ публика је могла да чује како је изгледало Вујиновићеве школовање, док је као основац сваког дана пешачио од родног Брадића до Јадранске Лешнице, а потом, уместо да буде гимназијалац, како је постао ђак Економске школе.

– Мајка ме је тог дана довела да се упишем у средњу школу. Био је петак, пијачни дан па је, вероватно, имала у плану да истог дана обави више послова. Да однесе нешто производа до пијаце, а и да мене упише у школу. Моја је жеља била да то учиним у Гимназији „Вук Караџић“, али се испоставило да је упис у тој школи тек у понедељак. Мајка ме превела преко парка, који није био уређен као данас, и у намери да заврши планирани посао уписала ме у Економску. Причала ми је да је то боље јер ћу одмах моћи и да се запослим када је завршим. Не знам зашто, можда га нисам ни тражио, али посао нисам добио – присетио се Вујиновић.

Већ сутра (27. децембра), у истом термину од 19 сати Лозничани ће моћи да се друже и са списатељицом Марицом Поповић, чије су књиге међу најтраженијима у лозничкој библиотеци. 

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )