КОНЦЕРТ ПРВОГ АНСАМБЛА КУД „КАРАЏИЋ“ – Тресла се сцена од српског кола

КОНЦЕРТ ПРВОГ АНСАМБЛА КУД „КАРАЏИЋ“ – Тресла се сцена од српског кола

 Лозничани су и вечерас показали колико поштују и воле оно што раде чланови КУД „Караџић“, посебно први фолклорни ансамбл, који је заблистао у пуном сјају изводећи кореографије игара из целе Србије на традиционалном новогодишњем концерту у Вуковом дому културе. Праћени народним оркестром и подржани групом певача, чланови фолклорне секције у потпуности су оправдали поверење свих оних који су Друштво подржали протеклих месеци, док се због финансијских тешкоћа борило за опстанак.

– Била је ово једна од најтежих година за КУД „Караџић“, али, захваљујући пријатељима, људима великог срца и свим оним предузећима и појединцима који су нам новчано помогли, пребродили смо недаће и оставили их иза себе. Посебну захвалност дугујемо пријатељима из Српског културног друшта „Свети Сава“ из Минхена који су притекли када је било најпотребније и са 1.400 евра помогли да решимо финансијску кризу, Свима њима вечерас смо уручили захвалнице, а концертом смо додатно желели да се одужимо и њима и нашим суграђанима – каже Драган Тошић, председник Друштва.

Као специјални гости наступили су вокални солисти Тијана Аврамовић и Марко Тадић, некада виолиниста народног оркестра у Друштву, а данас успешан певач који гради сопствену каријеру. Публика је све учесника концерта наградила громогласним аплаузом. 

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )