У ХАЛУ СЦ “ЛАГАТОР” – Стиже нови паркет

У ХАЛУ СЦ “ЛАГАТОР” – Стиже нови паркет

Спортисте и рекреативце који користе халу СЦ “Лагатор” обрадовала је информација да ће наредне године овај спортски објекат коначно добити нови паркет па ће услови за бављење дворанским спортовима бити далеко бољи. Према речима директора УФК “Лагатор” Жељка Марјановића, паркет ће бити замењен у првој половини наредне године, а у градском буџету је за то обезбеђено 11,5 милиона динара.

Паркет је у спортској хали постављен још  1984. године, када је отворен СЦ “Лагатор”, у међувремену је неколико пута хоблован, али је после више од три деценије време да буде замењен.

– Биће постављен паркет који одговара стандардима, да се могу играти међународне кошаркашке, одбојкашке или рукометне утакмице. Биће у рангу онога који се налази у хали “Пионир” или нишком “Чаиру”. Почетком године расписаћемо јавни позив, а видећемо да време радова усагласимо са активностима клубова који користе халу. За постављање паркета потребно је око месец дана и извесно је да ће то бити у првом делу идуће године.  Одустали смо у овој години од прве фазе  реконструкције куглане јер морамо да мислимо о нашим спортистима који бележе добре резултате и да им се одужимо тако што ћемо заменити паркет и омогућити им квалитетне услове за рад. Осим паркета биће сређене и електричне и инсталације тако да  неће више бити развлачења каблова него ће се одговарајући уређаји само конектовати са семафором и тако управљати њиме – каже Марјановић.

Он подсећа  да је на хали пре десетак година урађен кров, расвета је у добром стању, пре пет су саниране свлачионице, претпрошле  су  набављени  професионални кошеви, који имају ФИБА стандард, а у салу су стигли и професионални рукометни голови који се користе на светским првенствима.

– Уколико добијемо одговарајућу подршку ресорног министарства, планирамо и сређивање трибина чиме  бисмо заокружили уређење  целе спортске хале. СЦ “Лагатор” има скоро девет хиљада квадрата и у старој Југославији био је један од већих објеката. Када све планирано завршимо, имаћемо објекат који ће бити у самом врху  спортских хала у Србији – каже Марјановић. 

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )