У ЗАЈАЧИ И КОРЕНИТИ – Готово до краја године

У ЗАЈАЧИ И КОРЕНИТИ – Готово до краја године

Радови у Зајачи и Коренити биће окончани до краја године. Према речима Милана Раднића, директора лозничког “Водовода”, у Зајачи је резервоар завршен, а остали су ситнији радови, ограђивање, монтажа електропреме и пуштање у рад, док је цевовод Дубоки поток завршен.

– Наш део посла у Зајачи биће завршен пре краја године и грађанима остаје да  своју инсталацију доведу до шахте и поднесу захтев за прикључење. Ко је поднео захтев, може наредне године и да очекује воду, али још увек немамо ниједан.  У  Коренити, односно на цевоводу Дубоки поток-Гнила, остало је да се наредних дана монтира хлорна станица и онда је спреман за уптребу. Углавном, пре краја године завршићемо обе ове веома значајне инвестиције – рекао је он за ЛН.

Подесећамо, урађено је око десет километара цевовода Дубоки поток-Гнила, док  је Зајача добила примарни цевовод од 2.400 и секундарни од 2.200 метара, као и резервоар од 150 кубика. Захваљујући томе редовно снабдевање водом биће омогућено за  око 870 домаћинстава у Коренити,  док ће у Зајачи на мрежу бити прикључено око 110 домаћинстава. Како је раније саопштено,  вредност укупних радова на водоводу у Зајачи и Коренити је око 663 хиљаде евра.

“Водовод” у наредној години чекају нови пројекти, а најзначајнији је припрема документације за постројење за пречишћавање отпадних вода, што  је  и најкрупнија инвестиција која се очекује у наредном периоду, а у 2018.  години требало би да буде сређена и водоводна мрежа у Горњој Ковиљачи. 

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )