Објављени добитници Вукове награде – Бартула међу лауреатима

Објављени добитници Вукове награде – Бартула међу лауреатима

Вукова награда за 2017. годину припала је сликару Драгану Бартули из Лознице, привреднику и мецени културе Браниславу Баћовићу из Београда, директору Народног музеја у Ужицу Николи Гогићу, Дечјем културном центру у Београду, музејском саветнику Драгану Драшковићу из Краљева, саопштила је у среду  Културно-просветна заједница Србије.

Ово високо признање припало је и директору Градске библиотеке Новог Сада Драгану Којићу, новосадском сликару и графичару Боривоју Попржану, управнику Народног позоришта у Београду, диригенту Дејану Савићу, књижевнику Јовиши М. Славковићу из Гуче и новинару РТС-а Бранку Станковићу.

Добитници Изузетне Вукове награде су Богословија Светог Кирила и Методија из Призрена, Галерија Матице српске из Новог Сада и оперска дива Милка Стојановић.

У жирију за доделу Вукове награде која се додељује за нарочите резултате  у стваралаштву и ширењу културе, образовања и науке у Републици Србији и на свесрпском културном простору били су: композитор проф. Светислав Божић (председник), академски сликар проф. Момчило Антоновић, књижевник проф. Милован Витезовић, историчар др Жарко Димић, фрулаш Бора Дугић, драмска уметница Рада Ђуричин, књижевник и књижевни преводилац проф. Драган Мраовић и књижевник Селимир Радуловић.

Награде ће бити уручене у Београду почетком фебруара. 

Л.Н

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )