НА ФЕСТИВАЛУ „БАРФ 2017“ – „Кросроуд“ освојио друго место

НА ФЕСТИВАЛУ „БАРФ 2017“ – „Кросроуд“ освојио друго место

Лознички рок састав „Кросроуд“ освојио је друго место на финалној вечери Београдског ауторског рок фестивала  БАРФ 2017“, одржаног у суботу 16. децембра у сали Американа Дома омладине Београда. Испред њих је била само група „Црвени картон“ из Крушевца, док је награда публике припала београдском бенду „Зимбабвеански завод за заштиту зверова“.

На седми по реду „БАРФпријавило се више од 60 група и аутора, 41 је ушло у званичну конкуренцију, а у финалу је наступило шест бендова одабраних од стране стручног жирија БАРФ-а, Удружења рок музичара Србије (УРМУС). Поред Лозничана, у финалу су наступиле групе „Немесиси Зимбабвеански завод за заштиту звероваиз Београда, Црвени Картониз Крушевца, Мистер Хајд из Петровца на Млави и новосадски Ројал експеримент“. У ревијалном делу фестивала свирали су „Трње, Вива вопси „Џет клок хор.

Према пропозицијама фестивала, првонаграђенима је припала новчана награда од 50.000 динара, директан пласман у квалификациона такмичења Бунт рок фестивала 2018, два аудио-видео снимка са БАРФ-а. Друга награда, којом су лознички рокери осветлали образ свом граду и публици која их прати, подразумева и новчани део од 25.000 динара, гостовање и уживо наступ са две песме у ТВ емисији „Бунт“ и два аудио-видео снимка са седмог „БАРФ“-а. Остали финалисти добили су по један аудио-видео снимак са фестивала, а сви бубњари по комплет палица фирме „Стунер“. 

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )