ПОТПИСАН УГОВОР СА ТУРСКОМ ФИРМОМ – У бившој ”Кончари” правиће столарију

ПОТПИСАН УГОВОР СА ТУРСКОМ ФИРМОМ – У бившој ”Кончари” правиће столарију

У Малом Зворнику данас је потписан уговор о коришћењу некадашње хале ”Кончара” у Брасини, коју ће општина дати у закуп интернационалној компанији ”Јавуз” за покретање погона за производњу столарије.

За рад у производњи, компанији су потребни радници машинске, столарске и браварске струке па је тим поводом у сарадњи са Националном службом за запошљавање организован и разговор са грађанима заинтересованим за посао.

– Велико је интересовање за посао, око 60 људи је дошло на разговор са будућим послодавцем. Менаџмент предузећа ће ускоро одабрати 16 радника, које ће потом позвати на обуку, највероватније у један од њихових погона у БиХ. Од тог момента ти радници биће евидентирани као запослене особе, док је по договору планирано да производња у Малом Зворнику почне најкасније до краја фебруара. До тада ће бити завршено опремање хале, провера инсталација и постављање машина. Сигуран сам да ће рокови бити испоштовани и очекујем да производња у нашој општини почне на време – рекао је за ЛН председник општине Зоран Јевтић, који је са представницима турске компаније потписао уговор.

 

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )