СЛУЧАЈ РАДЕНКА НИКОДИНОВИЋА – Примедбе бранилаца београдских доктора

СЛУЧАЈ РАДЕНКА НИКОДИНОВИЋА – Примедбе бранилаца београдских доктора

Основном јавном тужилаштву у Лозници примедбе на налаз судско-медицинског вештачења Судско-медицинског одбора новосадског Медицинског факултета доставили су браниоци двојице осумњичених лекара са Института за мајку и дете из Београда, потврдио је вршилац функције јавног тужиоца Зоран Несторовић .

– У предвиђеном року стигле су примедбе на налаз које су имали браниоци двојице лекара са Института и послали смо их Судско-медицинском одбору Медицинског факултета у Новом Саду да се изјасни о њима. Односе се на први, општи налаз у коме је истакнуто да има пропуста и лекара Института. Очекујемо да овога пута одговор стигне много брже  – рекао је он.

У склопу проширене истраге у случају смрти осмогодишњег Раденка Никодиновића пред ОЈТ у Лозници 23. новембра завршена су нова саслушања. У својству осумњичених саслушана су два доктора, дечји ортопед и васкуларни хирург, а као сведок и микробиолог, сви запослени на београдском Институту за мајку и дете. У овом случају раније је осумњичен лознички ортопед др Добривоје Бојанић, против кога је Министарство здравља поднело кривичну пријаву због кривичног дела несавесно пружање лекарске помоћи. Током спровођења доказних радњи, у новембру прошле године, у лозничком ОЈТ саслушан је он и испитано више од 30 сведока, од дечакових родитеља до лекара и медицинског особља из Опште болнице Лозница, Института за мајку и дете у Београду, КБЦ у Земуну и ВМА које је у неком тренутку било укључено у дечаково  лечење. Иначе, допунски налаз вештачења, који је тражила одбрана др Бојанића, у ОЈТ је стигао после неколико месеци чекања.

 

Осмогодишњи Раденко је 2. октобра прошле године поломио руку и прво је примљен у Општу болницу у Лозници, где после указане медицинске помоћи није задржан. Због погоршаног стања упућен је у Београд где је 8. октобра преминуо.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )