ПОДРШКА ГРАЂАНИМА – Општина помаже пошумљавање

ПОДРШКА ГРАЂАНИМА – Општина помаже пошумљавање

Општина Мали Зворник набавила је 26.700 садница багрема, 4.000 садница храста и хиљаду садница липе, које ће овдашњи власници имања засадити на локацијама планираним за пошумљавање. На овај начин биће пошумљено 31,7 хектара у поседу 26 грађана, који су се раније пријавили за ову врсту субвенције а подела садница по месним заједницама обављена је протекле седмице. Председник општине Зоран Јевтић каже да је овогодишње пошумљавање коштало нешто више од 840 хиљада динара, а обављено је у склопу мера које Општинска управа спроводи у циљу унапређења животне средине.

– Претходно смо израдили пројекат пошумљавања, при чему смо водили рачуна да у што већој мери буду обухваћене зоне које су у повећаном ризику од поплава и клизишта јер је то један од најбољих видова заштите. Ово је већ трећи пут да делимо саднице грађанима и та пракса ће бити настављена и у наредним годинама – каже Јевтић.

Садња набављених младица биће обављена по принципу хиљаду садница по хектару, као што је у протеклој години пошумљено 58,03 хектара површина у приватном поседу. 

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )