ДАР ПИСЦА ЈАНКА ВУЈИНОВИЋА ЛОЗНИЧКИМ ШКОЛАМА – Завичајни писац завичају

ДАР ПИСЦА ЈАНКА ВУЈИНОВИЋА ЛОЗНИЧКИМ ШКОЛАМА – Завичајни писац завичају

Књижевник Јанко Вујиновић поклонио је данас неколико својих књига библиотеци Гимназије ”Вук Караџић”, а исти дар добиће и остале лозничке средње и основне школе. Како је Вујиновић рекао, он је као ђак тешко долазио до писане речи па је стога желео да олакша младима са овог простора да дођу до књига које, углавном, о овом крају и говоре.

– Због Андрића сам студирао у Сарајеву, да бих видео свет о којем сам у његовим делима читао, а вођен његовим цитатом арапске пословице да је човек увек дужан своме завичају, покушавам тај дуг да вратим својим књигама и текстовима. Ученици ће моћи да прочитају моје романе ”Књига о храсту”, ”Вучји накот” и ”Паника у интерситију”, као и књигу ”Косово је грдно судилиште”, коју и данас имамо разлога да ишчитавамо, а ту је и зборник о мојим књигама ”Наративна полифонија” – рекао је Вујиновић уручујући књиге директору гимназије Дарку Несторовићу.

Уручењу вредног дара присуствовао је и помоћник градоначелника Љубинко Ђокић који се захвалио писцу на пажњи коју посвећује завичају, а захвалност је изразио и Несторовић рекавши да је гимназијска библиотека сада богатија за наслове које није имала у своме фонду.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )