У ЛОЗНИЧКОМ ТУЖИЛАШТВУ – Саслушани лекари из Београда

У ЛОЗНИЧКОМ ТУЖИЛАШТВУ – Саслушани лекари из Београда

У Основном јавном тужилаштву у Лозници завршено је саслушање два осумњичена лекара и једног сведока из Института за мајку и дете у Београду, који су учествовали у лечењу осмогодишњег Раденка Никодиновића из Козјака, преминулог почетком октобра прошле године од сепсе.

Како је потврдио в. ф. јавног тужиоца Зоран Несторовић, браниоцима осумњичених здравствених радника остављен је рок од 15 дана да се изјасне и да, евентуално, предложе нове доказе, а потом ће тужилаштво одлучити о даљим корацима у овом процесу који траје више од годину дана.

– Саслушани су дечји ортопед и васкуларни хирург, у својству осумњичених, као и доктор микробилог, који је изнео исказ као сведок у овом трагичном случају. У ком смеру ће даље ићи процес знаћемо када истекне рок остављен браниоцима да предложе нове доказе – рекао је Несторовић.

Објаснио је да су сада поред ортопеда из лозничке Опште болнице у својству осумњичених и два лекара из Београда. Дечаков отац, Милан Никодиновић каже да тешко подноси све што се дешава у протеклих годину дана, али верује да ће правда бити задовољена.

– Ми нисмо могли да присуствујемо саслушању осумњичених, то могу само браниоци, али смо присуствовали саслушању сведока. И поред свих недаћа и бола које осећа наша породица, оптимисти смо да ће истина победити и да ће надлежни коначно утврдити ко је крив за смрт нашег Раденка – каже Милан.

С.П.

 

 

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )