АКЦИЈА ОПШТЕ БОЛНИЦЕ И ДОМА ЗДРАВЉА – Прегледано више од 600 пацијената

АКЦИЈА ОПШТЕ БОЛНИЦЕ И ДОМА ЗДРАВЉА – Прегледано више од 600 пацијената

Током данашње акције превентивних здравствених прегледа, од осам до 16 сати, медицински радници Опште болнице и лозничког Дома здравља обавили су укупно 602 прегледа. Одзив је био дупло већи у односу на претходни преглед, а први пацијенти дошли су и пре заказаног термина. Акција је спроведена у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу, а прегледани су и они грађани који нису имали здравствене књижице. Без заказивања термина рађен је ултразвук абдомена, са четири апарата,  лабораторијске анализе штитне жлезде (ФТ4 и ТСХ), као и мамографски прегледа за жене старије од 50 година, а у случају тегоба могле су да се јаве и оне старије од 40 година.

Све екипе радиле су без паузе тако да су сви грађани примљени, а обављено је 256 ултразвучних прегледа абдомена, 236 лабораторијских прегледа хормона штитне жлезде и 110 мамографских прегледа.

Према речима директора Дома здравља и Опште болнице, др Бранке Красавац и др Милана Тодоровића, акција, коју је иницирало Министарство здравља, спроводиће се и наредних месеци, а бројни пацијенти изразили су све похвале на рад свих лекара и особља.

– Акција бесплатних прегледа свих грађана је за сваку похвалу и сама идеја је од великог значаја. Ову идеју треба и даље одржавати јер ће тако и они грађани који немају здравствено осигурање моћи да провере своје здравље. Грађани не треба да злоупотребљавају ово и да контролишу нешто што су већ обављали у скоријем периоду, већ да омогуће да то уучине и остали, који то, можда, нису никада чинили. Овом акцијом смањићемо број заказивања, гужве код лекара и стећи поверење у њихов рад – рекао је Радован Дивнић, заменик градоначелника. 

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )