У ГИМНАЗИЈИ “ВУК КАРАЏИЋ“ – Прославили 146 година постојања

У ГИМНАЗИЈИ “ВУК КАРАЏИЋ“ – Прославили 146 година постојања

Гимназија „Вук Караџић“, прославила је 8. новембар, дан школе, свечаном академијом и пригодним програмом ученика и професора. Поводом 146 година постојања гимназије, вечерас је представљен и најновији број ученичког листа „Вуково звоно“, а чланови мешовитог хора, рецитаторске секције и драмског студија „Милован М. Радивојевић“, извели су музичко-сценски колаж под називом „Слобода нас чека“. У име градске управе Дан школе честитао је Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника, а о историјату школе и успесима ђака говорио је директор Дарко Несторовић.

– Гимназија, као једина општеобразовна средња школа у граду, омогућава ученицима реалну основу за успешно студирање на факултетима, припрема их за одговоран, креативан и квалитетан живот у демократском друштву и технолошки и информационо развијеном свету. У томе им, несебично, помажу професори који су ту у сваком тренутку када су им потребни – каже Несторовић.

Најуспешнијим ђацима и професорима уручени су пригодни поклони за постигнуте резултате на такмичењима из различитих области, као и захвалнице свима који годинама помажу школи и одржавају добру сарадњу са овом установом која постоји већ скоро 15 деценија.

 

С.ПАЈИЋ

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )