ПРОТИВГРАДНА ЗАШТИТА – Остало више од сто ракета

ПРОТИВГРАДНА ЗАШТИТА – Остало више од сто ракета

У минулој сезони противградне заштите, траје од 15. априла до 15. октобра, Лозницу су браниле 22 од 24 противградне станице и било је ангажовано 45 стрелаца. Према речима Јована Миладиновића, начелника Одељења за привреду, ове године није било пријављене веће материјалне штете због градоносних облака, а није било ни много критичних дана.

– Упркос томе што је од почетка сезоне било дејстава, крајем маја смо имали  87 ракета на 22 активне станице захваљујући солидним почетним количинама и ономе што је стигло од републике. Набавили смо још 95 ракета, 55 дугог  и 40 кратког домета, за шта је из градског буџета издвојено 3,6 милиона динара, као и око два милиона за исплату стрелаца, слично као и претходне године. Тако смо имали 182 ракете, а на крају сезоне је остало 113 неискоришћених. Стигли смо до оптималног броја од 12 ракета колико је потребно у сезони,  а ове године смо активирали станицу Троноша па смо их имали 22, једну више него претходних година. Стрелци су од републике добијали по 4.000 динара месечно, а  град је месечно за свакога издвајао по 5.400 динара – каже он.

Иначе, на територији Лознице стрелци  бране површину од око 61.200 хектара од којих је нешто више од половине  пољопривредно земљиште.

Т.М.С

 

 

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )