САВА БАБИЋ, КАРИКАТУРИСТА – Два конкурса – две награде

САВА БАБИЋ, КАРИКАТУРИСТА – Два конкурса – две награде

Сава Бабић, лознички карикатуриста, ових дана може да се похвали да је на два међународна конкурса освојио две награде за своје радове. На Међународном конкурсу карикатуре „Сирија 2017“ освојио је прву награду на слободну тему.

– Већ неколико година сведоци смо страшних злочина припадника ИСИС-а, одсецања глава заробљеницима, али и цивилима. Таквих бруталних сцена било је и у Босни и на Косову и Метохији од стране истих следбеника „борбе против неверника“. Оно што све шокира јесте чињеница да за злочине регрутују све млађу и млађу децу и то ме је навело на идеју за карикатуру коју је жири карикатуриста из Бразила, Ирана, Кине и Сирије прогласио најбољом. Друга награда је отишла у Румунију, Трећа у Русију, а специјална у Индонезију – каже Бабић.

Он је добитник и треће награде на Међународном конкурсу карикатуре „Александар Клас“ за карикатуру инспирисану  легендарним  мајмунима који не виде, не чују и не говоре.

– У мојој верзији та три мајмуна раде све супротно – оно што виде и чују саопштавају. Више, изгледа, нису могли да оћуте на оно што виде и чују – објашњава Сава Бабић.

 З. В.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )