У НОВЕМБРУ – Крај радова у Зајачи и Коренити

У НОВЕМБРУ – Крај радова у Зајачи и Коренити

Уколико зима не пожури, а наредни јесењи дани не буду баш много кишни, у новембру би требало да буду завршени радови на две велике инвестиције лозничког “Водовода” у Зајачи и Коренити. Тиме ће бити решени проблеми у снабдевању водом за пиће мештана ова два места које цистерне  посећују од пролећа 2014. године.

– У Зајачи су  почели радови на резервоару које је ових дана киша мало успорила, што се тиче прикључака посао је приведен крају и има их нешто више од стотину. Практично је, чим се  заврши резервоар и активира пумпна станица, то све завршено, очекујемо да све комплетно буде готово за двадесетак дана, односно средином новембра. Што се тиче радова у  Коренити, односно цевовода Дубоки поток-Гнила, завршено је око 70 одсто посла, па би и то, уколико не буде непредвиђених околности, требало да буде готово у исто време када и Зајача. Углавном, очекујемо да  би средином новембра требало да буду завршене те две значајне  инвестиције – каже директор “Водовода” Милан Раднић.

Завршетком радова у Коренити редовно снабдевање водом имаће око 870 домаћинстава, односно мало више од 2.300 становника, док ће у Зајачи на мрежу бити прикључено око сто домаћинстава пошто је завршена секундарна мрежа. Посао обухвата изградњу око десет километара цевовода Дубоки поток-Гнила, док Зајача добија примарни цевовод од 2.400 и секундарни од 2.200 метара, као и резервоар од 150 кубика. Како је раније саопштено,  вредност укупних радова на водоводу у Зајачи и Коренити је око 663 хиљаде евра, а рачунајући раније улагање преко Канцеларије за управљање  јавним улагањима то је  укупно око 863 хиљаде евра за оба места.

Мештани Зајаче  не користе локални водовод од марта 2014. јер је Завод за јавно здравље “Шабац” пре три и по године утврдио да та вода није за људску употребу због присуства тешких метала док је исте године поплава оштетила цевовод Дубоки поток.

 Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )