ОДРЖАН 23. ЦЕРСКИ ПОЛУМАРАТОН – Лозничанка победница полумаратона

ОДРЖАН 23. ЦЕРСКИ ПОЛУМАРАТОН – Лозничанка победница полумаратона

Јелена Радивојевић (27) победница је 23. Церског полумаратона у женској конкуренцији, одржаног данас у Текеришу на обронцима легендарног Цера. Она је стазу дугу 21 километар и стотину метара претрчала за сат, 37 минута и 58 секунди и оставила иза себе Веру  Велимировић (52) која је на циљ стигла за 1.50.59. Невена Митровић полумаратон је истрчала за два сата, шест минута и 25 секунди и заузела треће место.

– Ово је био мој сан. Желела сам да трчим на Церском полумаратону, посебно с обзиром на то да сам одавде, из Драгинца, иако живим у Београду. Први пут сам учествовала на овој трци и победила сам, осећам се прелепо, ово ми је најдража победа. Било је изузетно напорно, стаза је тешка, има доста успона и, срећом, није падала киша, али је непрекидно дувао јак ветар. Следеће године обавезно долазим поново и надам се да ће то бити прави маратон – рекла је победница непосредно по завршетку трке.

У мушкој конкуренцији Милош Дајевић (34), члан ТАК Церски јунаци, одбранио је титулу победника Церског полумаратона претрчавши стазу за сат, 19 минута и 37 секунди, поправивши прошлогодишњи резултат за нешто више од пет минута. Други је кроз циљ код споменика церским јунацима протрчао Милош Савић за 1.28.01, а трећи је стигао Огњен Шакота за 1.30.51.

Такмичари АК Власеница из истоименог места у Републици Српској овојили су прва три места у мушкој конкуренцији у трци на десет километара. Срето Крстић (23) био је први претрчавши стазу за 31 минут и 43 секунде, Никола Васковић (19) стигао је други за 33 и по минута, а шеснаестогодишњи Керим Сарачевић био је трећи прошавши кроз циљ 34 минута после старта.

Четрнаестогодишња ученица ОШ ”Боривоје Ж. Милојевић” из Крупња Јелена Грујић, чланица Ак Јуниор, победила је у женској конкуренцији на десет хиљада метара стигавши на циљ за 51 минут и 38 секунди, а другопласирана је била Ваљевка Зорица Антић.

Најстарији учесник полумаратона био је Милош Антонић који ће у фебруару напунити 82 године.

Церски полумаратон организују београдски Тркачки атлетски клуб Церски јунаци и Универзитетски спортски савез Београда, под покровитељством Града Лознице. Помоћник градоначелника Дејан Сталовић пуцњем из стартног пиштоља дао је сигнал за почетак традиционалне трке.

Н. Т.

 Опширније у петак у штампаном издању Лозничких новости.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )