СЛУЧАЈ ДЕЧАКА РАДЕНКА НИКОДИНОВИЋА – Ове седмице Тужилаштво доноси одлуку

СЛУЧАЈ ДЕЧАКА РАДЕНКА НИКОДИНОВИЋА – Ове седмице Тужилаштво доноси одлуку

У ком правцу ће даље тећи процес после смрти Раденка Никодиновића (8) из Козјака, трагично преминулог пре годину дана од сепсе настале после прелома руке, требало би да буде познато ове седмице. Рок за подношење захтева о новој допуни налаза вештака у вези са његовом смрћу, којим је утврђено да је смрт настала због нестручног лечења, истекао је у понедељак. Како је потврђено из лозничког тужилаштва, рок је званично био 21. октобар, али пошто је то била субота, закон предвиђа да се он помери на први радни дан.

– До тада је евентуално могла да се пошаље нова примедба одбране на допунско вештачење Судско-медицинског одбора Медицинског факултета у Новом Саду, чији налази су доспели у тужилаштво пре десетак дана. Ми до данас нисмо примили ниједну примедбу по којој би било потребно додатно образлагати резултате вештака које смо проследили обема странама у овом поступку – каже Зоран Несторовић, в. ф. јавног тужиоца.

Он је објаснио да је такав захтев могао бити послат у понедељак у поподневним сатима и да је зато потребно пар дана да стигне на адресу Основног јавног тужилаштва, али је и потврдио, да би до краја седмице, у сваком случају, морала бити донета одлуку о даљем поступању.

После додатног вештачења које је затражила одбрана др Добривоја Бојанића, ортопеда лозничке Опште болнице против којег је Министарство здравља поднело кривичну пријаву због несавесно пружене неге током лечење дечака, како је потврдио Несторовић, у односу на први извештај ништа се није драстично променило нити је дошло до битнијег преокрета. Детаље из тог документа није могао да открива јер је процес у току, али према ранијим тврдњама дечаковог оца Милана Никодиновића, накнадна вештачења потврдила су ранија, у којима је објашњено да се Раденкова рана настала после отвореног прелома леве подлактице инфицирала због нестручног лечења. Због те инфекције дечак је добио сепсу и умро 8. октобра у београдском Институту за мајку и дете, где је после компликација упућен из Лознице.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )