НА ТРГУ ВУКА КАРАЏИЋА – Отворено преповијалиште за бебе

НА ТРГУ ВУКА КАРАЏИЋА – Отворено преповијалиште за бебе

Лозничке бебе добиле су данас, у центру града, место на којем им родитељи могу променити пелене заклоњени од сунца, ветра, кише… захваљујући сарадњи градске управе, Здравствене установе ”Апотека Лозница” и новосадског предузећа ”Сим бекс”. Преповијалиште је отворено у просторији изнад јавног тоалета и радиће од 7 до 15 током зимског периода, а лети до 23 сата. О чистоћи ће се бринути ”Наш дом”, а кључ се налази код радника јавног тоалета.

– Овај дар ”Сим бекса” помаже нам да град учинимо функционалнијим и удобнијим за родитеље и наше најмлађе суграђане. Важно нам је и да су пелене бамбо биоразградиве јер бринемо и о заштити животне средине. Наш град спроводи низ мера које подстичу родитељство и ускоро ћемо поставити билборд на којем ће бити наведене све мере које постоје и коме грађани треба да се обрате за остваривање својих права – рекла је Тања Глишић Матић, начелница Одељења за друштвене делатности.

Власница и директорица ”Сим бекса” Јадранка Новаков рекла је да је захвална што је њена компанија добила прилику да подржи отварање преповијалишта и да оно буде у знаку данских бамбо пелена које пласирају на српском тржишту. Андрија Васиљевић, рођен пре три месеца и три дана, прва је беба која је искористила преповијалиште, а тата Марко каже да је задовољан што више неће морати да прекидају шетњу и враћају се кући због пресвлачења.

– Ово ће нам много значити, сада можемо да свратимо овде, пресвучемо бебу и наставимо даље. Лепо је уређена просторија и надам се да ће је наши суграђани користити – каже млади отац Марко.

 Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )