АРГЕНТИНСКИ ТРЕНЕР СЕБАСТИЈАН КАРЛОС У КК ЛОЗНИЦА – Србија је најбоља у стварању играча

АРГЕНТИНСКИ ТРЕНЕР СЕБАСТИЈАН КАРЛОС У КК ЛОЗНИЦА – Србија је најбоља у стварању играча

Аргентински кошаркашки тренер Себастијан Карлос (30) из КК Сиудад Буенос Ајрес, у недељу је завршио седмодневни боравак у Лозници и отпутовао у Турску где наставља стручно усавршавање у раду са млађим селекцијама. Он је најпре седам дана провео у Црвеној звезди где је пратио рад професионалног клуба, а протекле седмице радио је и учио у свим селекцијама мушког и женског тима КК Лозница. Координатор свих селекција лозничког клуба Жељко Васиљевић каже да је велико признање добијено од Фибе тиме што је млади тренер послат да види како се ради у Лозници.

– Аргентина цени систем рада у Србији и жели да помоћу наших искустава унапреди своју кошарку. Себастијан је добар тренер, вољан да учи и код нас ради са свим селекцијама, како би се што боље упознао са начином рада, а пријавили смо га и за утакмицу коју смо играли у петак па је седео на клупи са тимом – каже Васиљевић.

Карлос је рано прекинуо играчку каријеру и већ као двадесетогодишњак одлучио да заузме место на клупи. Почео је да ради са играчима од осам до 13 година, а сада се посветио младим играчима између 14 и 19. То су тешке тинејџерске године у којима се млади суочавају са многим искушењима и неопходна им је подршка и тачка чврстог ослонца.

Н. Т.

Опширније у штампаном издању или на novinarnica.net.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )