ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У ЛОЗНИЦИ – Стигао допунски налаз

ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У ЛОЗНИЦИ – Стигао допунски налаз

У Основно јавно тужилаштво у Лозници данас је стигао налаз допунског судско-медицинског вештачења затраженог крајем јуна од Судско-медицинског одбора новосадског Медицинског факултета.

Према речима вршиоца функције јавног тужиоца Зорана Несторовића, добијени налаз биће прослеђен браниоцу осумњиченог, осумњиченом и пуномоћнику оштећених који ће имати рок од 15 дана да се изјасне о њему.

– Уколико буде нових примедaбa, Тужилаштво ће проценити да ли су оне релевантне за даљи ток поступка, одредити да ли има потребе за поновно судскомедицинско вештачење, или предлагање неких нових доказа. Тужилаштво ће после свих извођења доказа утврдити постоји ли одговорност осумњиченог, или других лица која су лечила осмогодишњег Раденка Никодиновића. Након утврђивања чињеница знаћемо да ли ћемо поднети оптужни акт Основном суду у Лозници, или ће бити донета нека друга одлукаобјаснио је данас Несторовић.

Захтев за вештачење прикупљене документације и изјава, лозничко Тужилаштво послало је 23. јануара, десет дана пошто је завршено саслушање више од 30 сведока. Пошто налаз није достављен у року, ОЈТ је после четири месеца послало ургенцију након чега је, почетком јуна, налаз стигао. Бранилац осумњиченог лекара имао је примедбе на налаз па је Тужилаштво донело наредбу да се уради допунско вештачење. Одбор за судско-медицинско вештачење обавестио је Тужилаштво да неће радити током годишњих одмора и неће у року од 30 дана доставити допуну. ОЈТ је 29. септембра послало писмени допис ради достављања допунског вештачења које је данас стигло.

Осмогодишњи Раденко Никодиновић из Козјака 2. октобра прошле године поломио је руку, збринут је прво на ортопедији лозничке Опште болнице, где није задржан, а онда је послат у Београд где је преминуо шест дана касније.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )