ПОЧЕЛА ДЕЧЈА НЕДЕЉА – Град у знаку малишана

ПОЧЕЛА ДЕЧЈА НЕДЕЉА – Град у знаку малишана

Програмом „Дан дечјих права“ малишана из Предшколске установе „Бамби“ данас је, на шеталишту испред Вуковог дома културе, отворена овогодишња Дечја недеља која се одвија под слоганом „Градимо мостове међу генерацијама за радост сваког детета“ која траје до 8. октобра.

Отварајући „Дечју недељу“ помоћник градоначелника Љубинко Ђокић рекао је да је прва седмица октобра, када се традиционално организује ова манифестација, увек прилика да се укаже јавности на децу и младе, њихове потребе, али и неправде које им се чине као и да се породица, школа и локална самоуправа позову на одговорност коју имају за здрав раст и развој деце.

– Наш циљ је да од Лознице направимо град у коме ће деца имати добру садашњост и сигурну будућност. Свакако ћемо се најодговорније бавити децом ако повећамо број места у дечјим установама, а ове године ћемо то учинити. Град ће уложити више од 35 милиона динара, а држава више од 20, односно  негде око 60 милиона ће бити утрошено да се објекат ПУ „Бамби“ код музичке школе,  надогради и прошири. Тако ћемо имати нових 120 до 130 места за пријем малишана – казао је он и подсетио да, поред осталог, Град Лозница финансијски помаже незапослене породиље до навршених годину дана детета, даје једнократне накнаде за прво, друго, треће и свако наредно дете, стипендира и награђује најбоље ученике, стипендира треће дете до његовог пунолетства.

Према речима директорке установе ”Бамби” Иване Савић,  „Дечја седмица“ је прилика да малишани на шеталишту својим суграђанима покажу шта то раде у обданишту, шта умеју и могу. Сутра ће на истом месту, као и наредних дана, малишани имати „Спортски дан“, среда је посвећана музичким активностима, а четвртак ликовним док је за петак, према традицији, предвиђен маскенбал чему се деца и највише радују.

Свакога дана програми почињу у десет сати, а у установи очекују да ће их време послужити. Друштво учитеља Лознице, односно основне школе са територије Града Лознице представљаће се у поподневним сатима, од 15 часова,  такође на шеталишту.

Поред градске управе, организатори манифестације су и Предшколска установа „Бамби“, Друштво учитеља Лознице, основне и средње школе, Центар за социјални рад  и Црвени крст.

 

Т. М. С. 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )