УПРАВЉАЊЕ ЉУДСКИМ РЕСУРСИМА – Крај обуке у Лозници

УПРАВЉАЊЕ ЉУДСКИМ РЕСУРСИМА – Крај обуке у Лозници

У оквиру пројекта “Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи” данас је у Омладинском центру одржана четврта, завршна обука за представнике локалних самоуправа. Била је посвећена законским прописима о пријему у радни однос као и критеријумима и начину оцене стручне оспособљености кандидата који се запошљавају.

Према речима начелнице градске управе Милојке Смиљанић, пројекат се реализује у сарадњи са Министарством за државну управу и локалну самоуправу, Сталном конференцијом градова и општина, а финансира га Савет Европе.

– Све ово радимо како бисмо добили што квалитетнији кадар у локалним самоуправама. Део обука био је посвећен и сталном усавршавању и обукама запослених јер без праћења законских прописа и свих трендова не можемо имати ни квалитетне кадрове. Имамо похвале да смо једна од најбољих локалних самоуправа од ових 20 које су у програму – рекла је она и подсетила да су за пројекат конкурисале 92 локалне самоуправе.

Консултант Савета Европе Бранко Љубоја објаснио је да је данашња обука важна зато што до сада руководиоци одељења нису учествовали процесу попуњавања радних места у јединицама локалних самоуправа, а нови закон предвиђа њихову обавезну улогу.

 Руководиоци треба да учествују и знају кога примају у радни однос, односно у своје одељење и  како да оцене стручну оспособљеност кандидата. У Лозници се пројекат приводи крају  и имали смо велику подршку локалне самоуправе. По мојој процени Лозница ће до краја године, када се пројекат формално завршава, испунити све предвиђене активности. Управљање људским ресурсима је новина у јединицама локалне самоуправе и прави ефекти се, по мојој процени, очекују за коју годину. Лозница је као град и раније предњачила у пројектима, важи за једну од боље организованих локалних самоуправа, тако да очекујем да ће и у овом очекиване ефекте постићи пре других – казао је Љубоја.

 T.M.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )