Позив локалним самоуправама – РЕФОРМА ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ

Позив локалним самоуправама – РЕФОРМА ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ

Министарство државне управе и локалне самоуправе, Министарство финансија, Стална конференција градова и општина и Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ) упутили су јавни позив локалним самоуправама да се до 31. октобра пријаве за подршку у оквиру Програма реформе пореза на имовину – подршка унапређењу пореза на имовину и добре управе за шта је обезбеђено 5,9 милиона швајцарских франака.

Ова средства моћи ће да користи 40 локалних самоуправа за сређивње евиденција пореза на имовину и јачање функције добре управе. Подршка локалним самоуправама  подразумева и пружање експертске подршке и стручног знања у области унапређења администрирања пореза на имовину. 

 

То ће, како се наводи у саопштењу за јавност, омогућити бољу наплату пореза на имовину и повећати изворне приходе локалних самоуправа.
Суседне општине и градови који се заједно пријаве биће додатно вредновани, а пет најуспешнијих поделиће наградни фонд са укупним средствима од милиона швајцарских франака, који је обезбедила Влада Швајцарске.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )