Књижевни клуб „Вуково перо“ –  ПРОСЛАВИЛИ ПРВИ РОЂЕНДАН

Књижевни клуб „Вуково перо“ –  ПРОСЛАВИЛИ ПРВИ РОЂЕНДАН

Прву годину од оснивања, у уторак је обележио Књижевни клуб “Вуково перо”, једно од најмлађих удружења у граду које окупља литерарне ствараоце и читаоце, љубитеље писане речи. Овим поводом организовано је и 27. књижевно посело на којем су уручене захвалнице заслужним члановима и појединцима који су дали допринос раду клуба.

– Протеклих годину дана организовали смо редовне сусрете у кафеу “Малиша”, на којима су могли да се представе бројни песници из нашег краја али и са друге обале Дрине, без обзира на то да ли су искусни ствараоци или почетници. Сви смо равноправни и сви имају шансу да искажу своја осећања или размишљања преточена у писану реч – каже Љутомир Рундић, председник клуба.

Чланови клуба су на различитим песничким конкурсима освојили три прва, једно друго, пет трећих места и седам похвала, а међу педесет четворо чланова најмлађа је десетогодишња Виолета Даниловић,  најстарији Ивко Николић (88). Поред Рундића, у оснивању удружења учествовали су још и Татијана Јовичић и Милутин Мићић, а званично Клуб писаца “Вуково перо” регистровано је 29. септембра 2016. године.

– У години која је пред нама планирамо гостованја на различитим песничким скуповима у Србији и региону, представљање нових књига, као и други Труфундански конкурс за најлепшу песму о вину, виноградарству и виноградарима,  традицији и обичајима српског народа везаним за дан Светог Трифуна, који клуб прославља и као своју крсну славу (14. фебруар). Конкурс траје до 31. децембра.

Иначе, од оснивања Клуб писаца “Вуково перо”, негује и хуманитарни рад. У акцији “Даруј књигу, обрадуј дете” до сада је прикупљено близу 800 књига, које су поклоњене библиотекама у пет основних школа.

 

С. П

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )