КУД “Караџић” – ТРАЖЕ ИЗЛАЗ ИЗ БЛОКАДЕ

КУД “Караџић” – ТРАЖЕ ИЗЛАЗ ИЗ БЛОКАДЕ

 

Културно-уметничко друштво “Караџић”, којем је средином августа блокиран рачун због судских трошкова у укупном износу од око 300.000 динара, још увек тражи начин да изађе из ситуације у којој се нашло после десетогодишњег судског прегањања око власништва над Вуковим домом културе. Због немогућности да сами намире дуг, чланови Друштва упутили су апел за помоћ суграђанима, појединцима, фирмама и свима који су у могућности да новчаним прилогом помогну, захваљујући чему је, како кажу у једном од најстаријих друштава на Балкану решење проблема на видику.

– После изгубљеног спора, за судске трошкове треба да платимо нешто мање од 300.000 динара. Договорено је да свако од чланова помогне колико може, а у међувремену било је и неколико дародаваца који су нас подржали. Новац још није прикупљен у целости па смо зато одлучили да одмах после Вуковог сабора организујемо концерт, на којем ће наступити чланови свих наших секција. Надамо се да ће публика својим прилозима помоћи да скупимо довољно новца и измиримо дуг, а потом наставимо да радимо, што нисмо престајали ни у протеклих месец и по дана, без обзира на околности – каже Зоран Грујић, секретар КУД “Караџић”.

Подсећамо да је Скупштина друштва 2004. године покренула поступак враћања Вуковог дома културе на управљање, али после дугог судског процеса, решењем Врховног касационог суда у Београду, парница је завршена тако што је одбијен тужбени захтев КУД “Караџић” против Града Лознице, Републике Србије и Центра за културу “Вук Караџић”. Караџићевци су постали постанари у просторијама објекта који је подигнут 1937. године, односно у непокретности чији је власник  држава а који је дат на управљање Граду.

С.П                                                                                                                                                

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )