Овог викенда – БУЋКАРОШИ НА ЗВОРНИЧКОМ ЈЕЗЕРУ

Овог викенда – БУЋКАРОШИ НА ЗВОРНИЧКОМ ЈЕЗЕРУ

Последње, 20. коло лиге Србије у лову сома бућком за 2017. биће одржано овог викенда на Зворничком језеру код Малог Зворника. На стази у Сакару тренинг је сутра док ће у недељу, од 8 до 14 сати, бити одржано такмичење.

– Ово је друга бућка у Малом Зворнику и овога пута очекујемо учешће 35 двочланих екипа из Србије и Мађарске, тако да је наша лига међународна, а иначе, је најјача на свету.  У лиги је прва екипа из Крчедина и нико не може да је престигне, али од другог до петог места ништа се не зна и такмичење ће бити занимљиво. Главни покровитељ манифестације је малозворничка општина, а организатор Савез бућкароша Србије у координацији са клубом спортских риболоваца “Дринско језеро” из Малог Зворника – каже Војислав Стаменковић председник Савеза бућкароша Србије.

Он каже да ће такмичење бити медијски добро пропраћено пошто су долазак најавиле бројне телевизијске и новинарске екипе, а овог викенда биће снимљен и промо филм о бућки и емисија “Чари риболова бућком”. Стаменковић каже да савез  планира да 2019. године организује прво Светско првенство у лову сома бућком у Србији које ће трајати две недеље, а имаће три дела у по једном граду на Тиси, Дунаву и Дрини.

Т.М.С                                                                                                                     

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )