МИЛОРАД ГРЧИЋ В. Д. ДИРЕКТОРА ЕПС – Два милиона евра у електропривреду

МИЛОРАД ГРЧИЋ В. Д. ДИРЕКТОРА ЕПС – Два милиона евра у електропривреду

 

 

У подрињски крај одавно се није значајно улагало, међутим два милиона евра која ће бити уложена у току следеће године и оно што је предвиђено до краја ове промениће стање и у Лозници, Љубовији, Крупњу и Малом Зворнику. Ово је приликом данашње посете огранку ЕД Лозница и трафостаници Лозница 1/Шепак, рекао Милорад Грчић, в. д. директора Електропривреде Србије.  Он је подсетио да је за модернизацију те трафостанице из које се снабдева најзначајнији део Лознице  недавно уложено око 47 милиона динара, а у претходном периоду обновљена су и 62 километра нисконапонске мреже.

У 2018. години само ЕПС-ов део који планирамо да уложимо је нешто испод милион евра, а имамо планове у оквиру ОДС-а и они су око милион евра за изградњу две велике трафостанице, Лозница 2 и Лозница 5. Ове и наредне године обновићемо нисконапонску мрежу у области Лознице и три суседне општине како би потрошачи имали што стабилније снабдевање електричном енергијом. Цела ЕПС група и ОДС имају озбиљне планове да за овај крај одвоје значајна средства ради модернизације и стварања услова за нове индустријске погоне и отварање фабрика – рекао је Грчић.

Он је казао и да је један од највећих проблема  што на руководећа места долазе људи које нешто претерано не занима посао.

Сличан случај је био у Лозници. Пре шест, седам месеци променили смо менаџмент ЕПС-овог техничког центра у Лозници и сада њиме управљају људи који хоће да раде. Резултат тога је да смо претходном периоду у Лозници имали просечну наплату потрошње електричне енергије између 90 и 95 одсто, а данас је та наплата између 110 и 115 одсто и најбоља је у Србији – рекао је  Грчић.

Приликом посете Лозници председник Александар Вучић је рекао да овај крај Србије има највише дрвених ЕПС-ових бандера. Одговарајући на питање зашто на неким местима поред старих дрвених бандера стоје бетонске, али се годинама на њих не пребацују каблови, Грчић каже да тако више неће бити.

– То са дрвеним бандерама није случај само у Лозници и није све у јавним набавкама. Неко се дефинитивно до јуче није бавио тим проблемом. Некоме годинама уназад није сметало то што види две бандере и што стара носи каблове, а не нова. Те ствари крећемо да исправљамо одмах. До краја ове  и наредне године сигуран сам да ћемо завршити тај посао и да нећемо имати више ниједну дрвену бандеру – поручио је в. д. директора ЕПС-а.

Т.М.С.

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )