ОВОГ ВИКЕНДА У ЉУБОВИЈИ – Бициклом кроз Азбуковицу

Сада већ традиционално, девети пут у Љубовији ће другог викенда септембра бити организована “Бициклијада”, скуп љубитеља двоточкаша из Србије и окружења. Тродневни скуп почеће сутра у десет ујутру кружном трком сениора трасом дугом 50 километара са стартом и циљем у Љубовији. Победник ће бити проглашен у осам сати увече, а пре тога ће јуниори око пет сати продефиловати градом и такмичити се у одвојеним мушким и женским тркама као и у разним вештинама на бициклу.

У недељу у десет ујутру стартоваће још једна кружна трка дуга 50 километара којој ће полазна и завршна тачка бити у етно-селу “Врхпоље”. И у понедељак, последњег дана манифестације, стартоваће се у десет и возити педесетак километара, али ће овог пута бициклисти кренути из центра Љубовије, прећи Дрину и возити од Братунца преко Сребренице и још неколико места до повратка у Љубовију на циљ код мотела.

Како је саопштио организатор, најављени су учесници из више градова Србије, Републике Српске и других околних земаља, а стижу и два учесника из Чилеа. Мото овогодишње манифестације је “Бициклом кроз Азбуковицу”, а намера је да се уз дружење и вожњу живописним пределима учесници упознају са лепотама овог дела земље.

“Бициклијаду” приређује Општина Љубовија у сарадњи са групом љубитеља бициклизма и подршку Туристичке организације Љубовије.

 

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )