ЈП “ВОДОВОД”  – Важни радови до новембра

ЈП “ВОДОВОД” – Важни радови до новембра

Два важна посла завршиће ЈП “Водовод и канализација”ове јесени и омогућити да градска вода стигне до мештана Зајаче и Корените који је немају од пролећа 2014. године. Према речима директора “Водовода” Милана Раднића, радови у Зајачи приводе се крају, а у Коренити су почели средином прошле седмице.

– У Зајачи је почела изградња прилазног пута  до будућег резервоара чија градња треба да да почне ове седмице. Рок за све радове у овом месту је први новембар, али рачунамо да, уколико не буде непредвиђених околности, све буде завршено најкасније до средине октобра. У Зајачи је потписано нешто више од стотину уговора, а урађено је 80 – 90 прикључака,  тамо има стамбених зграда и сваки улаз је један прикључак, али има више станова. У Коренити су од 24. августа геометри на терену обележавали трасу  и после припрема је средином прошле седмице  почело копање за постављање цевовода. Ради се десет километара мреже, рок је три месеца, а у Коренити је према списку 125 корисника – каже Раднић за ЛН.

У Зајачи у другој фази радова изградње цевовода мештани добијају примарни цевовод од 2.400 и секундарни од 2.200 метара, као и резервоар тако да ће бити  заокружен водоводни систем снабдевања грађана Зајаче здравом питком водом. Посао се финансира из донације КфЊ банке Србији. Насеље има око 200 домаћинстава и у “Водоводу” рачунају да ће око 150 моћи да се прикључи на новоизграђени систем.  Како је раније саопштено,  вредност укупних радова на водоводу у Зајачи и Коренити је око 660 хиљада  евра.

 

Мештани рударског насеља од 2014. не могу да користе локални водовод који је урадио рудник јер је Завод за јавно здравље “Шабац” констатовао да та вода није за људску употребу због присуства тешких метала док је у мајским поплава исте године оштећен цевовод Дубоки поток у Коренити.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )