УЕФА лига шампиона младих – ЂУРИЋЕВ БРОДАРАЦ УКОШТАЦ С МАКАБИЈЕМ

УЕФА лига шампиона младих – ЂУРИЋЕВ БРОДАРАЦ УКОШТАЦ С МАКАБИЈЕМ

Лозничанин Дејан Ђурић (19) остао је у Бродарцу после освајања првог места у Омладинској лиги Србије како би помогао екипи да оствари добар резултат у Уефиној лиги шампиона младих. Извучени су парови првог кола у којем ће Бродарац одмерити снаге са израелским тимом Макаби Хаифа, 27. септембра на теренима центра ФСС у Старој Пазови, а 18. октобра у Хаифи. За Бродарац ће у овом јаком такмичењу наступити генерација играча годину млађа од оне која је протекле сезоне доминирала у највишем омладинском рангу и оставила Црвену звезду, Патризан и Војводину далеко иза себе, али право наступа у европском такмичењу имају три играча 1998. годишта, међу њима и Ђурић.

– Поред нас тројице ту је и неколико млађих играча који су у шампионској сезони играли са нама, а екипа се појачала са четири, пет придошлица тако да имамо солидан тим. Противник није лак, могли смо добити и лакшег, али сматрам да можемо проћи у друго коло па полако, корак по корак. Макаби има добру фудбалску школу и биће то свакако велико искушење, али смо и ми расположени и мотивисани за надигравање. Много би нам значила подршка публике у овом мечу јер ће је Макаби на свом стадиону и те како имати – рекао је Ђурић за ЛН по извлачењу парова у уторак.

У овом такмичењу учествују омладинске селекције 32 клуба учесника сениорске Лиге шампиона и исто толико омладинских селекција које су у националним првенствима освојиле титулу. У првој фази учесници сениорске Лиге шампиона такмиче се у групној фази за пролазак даље, осам иде директно у осмину финала, а других осам укршта копља са исто толико победника националних првенстава који прођу два квалификациона круга. У осмини финала сусрећу се тимови који су се пласирали директно са онима који су прошли кроз “чистилиште”.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )