На градским базенима – КУПАЊЕ И ЗА ВИКЕНД

На градским базенима – КУПАЊЕ И ЗА ВИКЕНД

Лозничани ће освежење на градском купалишту моћи да нађу и током првог септембарског викенда и тиме ће на јубиларну, десету купалишну сезону бити стављена тачка. Према речима директора УФК “Лагатор” Жељка Марјановића, сезона је протекла веома добро, а дневно се у просеку  продавало око 800 карата.

– Одлучили смо да мало продужимо сезону па ћемо као и прошле године узети који септембарски дан, тако да ће  она бити окончана у недељу јер нема економске исплативости да радимо дуже пошто долази и нестабилније време.  До сада смо продали око 31 хиљаду улазница и задовољни смо овогодишњом сезоном која је била једна од квалитетнијих. Било је доста сунчаних дана и врло мало оних када нисмо радили због лошег времена, а што нам је најбитније, овде је било и доста посетилаца из Републике Српске и иностранства и од свих смо чули само речи хвале. Потрудили смо се да им и овога лета створимо што боље услове на купалишту па смо  набавили нове гарнитуре лежаљки и сунцобрана, а са улагањима ћемо наставити и даље. Чим завршимо ову, одмах ћемо почети са припремама за наредну сезону јер желимо да свака нова буде боља од претходне – каже Марјановић.

Овога лета било је и периода тропских температура па је неколико дана било организовано и ноћно купање од 20 сати до поноћи на које су углавном долазили млади. Све је протекло без проблема, а и тада су радиле све службе  и све је функционисало као и током дневног купања.

За бесплатну обуку непливача и ове године било је велико интересовање, али је рађено несметано јер није било много прекида у односу на прошлу годину када је због кише то било и по десетак дана. Марјановић каже да је овога лета пропливало нешто више од стотину деце тако да је број оних који су за деценију  рада научили  да пливају на лозничком купалишту премашио 1.200 малишана.

 Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )