Спасавање Кур-салона – ДРЖАВА СИГУРНО ПОМАЖЕ

Спасавање Кур-салона – ДРЖАВА СИГУРНО ПОМАЖЕ

Републичка дирекција за имовину предала је марта прошле године бањску дворану Кур-салон, виле “Босна” и “Ковиљача”, Управну зграду Хотелско-туристичког предузећа (ХТП) и део старог блатног купатила, магацин и вешерај, на управљање Специјалној болници. Установа је одмах кренула у њихово сређивање па је тако на Кур-салону заустављено даље прокишњавање. Промењена је кровна конструкција и замењени олуци, чиме је спречено даље пропадање, али су сада неопходни даљи грађевински радови што изискује  велика улагања.

– Један део сигурно ће ићи из државног буџета. Гледамо да заинтересујемо људе да овде улажу, неки од њих су данас ту и разговараћемо о томе. Овде морају бити велика улагања тако да ћемо подршку наћи и на другој страни – одговорио је министар Лончар на питање ЛН о даљој судбини Кур-салона.

Др Александар Јокић је рекао да је Специјална болница свој део посла завршила.

– Направили смо пројекат, а овог уторка је издата  грађевинска дозвола и сада је само питање како обезбедити иинвестиције – казао је он.

Жеља је да наредне године, када буде обележено 160 година од организованог  бањског лечења у Бањи Ковиљачи,  то буде у Кур-салону и да до тада овај симбол места поврати стари сјај.

 

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )