Омладинска Колубарско-мачванска лига – ЈЕДИНСТВО И ДРИНА ПОНОВО У ЛИГИ

Омладинска Колубарско-мачванска лига – ЈЕДИНСТВО И ДРИНА ПОНОВО У ЛИГИ

Малозворничко Јединство поново ће заиграти у Омладинској колубарско-мачванској лиги, а сезону ће почети утакмицом са најјачим могућим противником – шабачком Мачвом, повратником из највишег ранга. Дрина из Љубовије такође је новајлија у овом рангу, али ће имати лакши задатак у првом колу, гостоваће лајковачком Железничару, док ће Лозница добити седам дана више за припреме пошто је слободна у првом колу. То, међутим, неће умањити бриге тренера Свете Вукашиновића чији су најбољи играчи прикључени првом тиму.

– Када бисмо сви били на броју, тврдим да бисмо могли да направимо резултат, а овако видећемо после прве две утакмице на чему смо. Слободни смо у првом колу, али онда следе јаки противници – Јединство са Уба код куће и одмах потом у среду гостовање Будућност Крушику у Ваљеву. Видећ-мо ко ће од играча прикључених првом тиму уопште моћи да нам помогне. Пробаћемо проблеме да решавамо у ходу, али потпуно зависимо од првог тима – каже Вукашиновић.

Проблем је у томе што и први тим зависи од омладинаца па тако нема много изгледа да се ове сезоне крене у борбу за сами врх, бараж и пласман у Омладинску лигу Србије. Изузимајући 1995. годиште, омладинска селекција углавном је таворила са бројем играча, а сада када је једна од најдаровитијих генерација, дечаци рођени 2000. године, стасала, шесторица су прикључена првом тиму. Поврх тога, припреме оних који нису тренирали са сениорима почеле су касно па се чини да омладинци никада неспремнији нису ушли у првенство.

Тренер Јединства Љубинко Обреновић каже да његова екипа не гаји велике амбиције, већ само жељу да се покаже у што бољем светлу.

– Мислим да су прошле две деценије откако смо играли у овој лиги и циљ нам је да останемо у њој. Одмах на старту идемо на ноге Мачви и свесни смо да нас очекује изузетно јак и искусан противник, док смо ми неискусна екипа. Циљ нам је да покушамо да се вратимо непоражени. Мала смо средина и немамо много играча на располагању, а петорица играју и за први тим што ће бити проблем када се утакмице сениора и јуниора поклопе. Има у лиги и екипа са којима можемо да се носимо – каже Обреновић.

И Дрина је нова у овом рангу, а тренер Дејан Ненадовић каже да очекује да екипа буде спремна јер су играчи припреме прошли са првим тимом.

– Са њима су играли и припремне утакмице тако да им то много значи у напредовању. С друге стране, проблем ће бити то што ћемо их користити и ми и сениори, а немамо велики избор и-рача. Немамо превисоке амбиције, циљ нам је средина табеле, али ћемо у овој селекцији обраћати пажњу на резултат. У првом колу гостујемо у Лајковцу, не знамо каква им је екипа, али су им прошле сезоне кадети били иза нас па се надамо бодовима на старту – каже Ненадовић.

У овој сезони лига ће имати десет клубова и док су Лозница, Јединство (Уб), Будућност Крушик и Железничар стари знанци, Мачва, Јединство (МЗ), Прово, Летњиковац, Санрајс и Дрина нова су имена на табели.

 Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )