У недељу – МАРШИРАЈУ У ЧАСТ ЈУНАКА СА ЦЕРА

У недељу – МАРШИРАЈУ У ЧАСТ ЈУНАКА СА ЦЕРА

Друштво за неговање традиција ослободилачких ратова Србије до 1918. године из Лознице, најавило је данас у Вуковом дому културе да ће поводом обележавања Церске битке у недељу 20. августа организовати други марш на Цер, у којем могу учествовати сви заинтересовани грађани, појединци и групе, који поштују историју и жртву церских јунака. Према речима Драгутина Ђукановића, председника друштва, после првог успешног марша прошле године, охрабрили су се да организују и овај други у нади да ће бити још масовнији.

– Један који хоће, јачи је од двојице који морају! То је слоган који ћемо носити на мајицама ове године током марша. Имамо искуство од прошле године, али и лепе успомене на мештане с којима смо се сретали током наше акције. Јадар је показао колико поштује јунаке лозничког одреда који се кретао са Дрине према Церу, а ми ћемо настојати да ова манифестација постане традиционална и да окупља све већи број људи из нашег краја – поручио је Ђукановић.

Зоран Грујић, члан друштва, објаснио је да је према плану полазак у седам сати испред лозничке Цркве Покрова Пресвете Богородице, а да је пожељно да заинтересовани дођу пола сата раније, како би добили мајице и били уписани на списак учесника. Грујић је подсетио да ће се колона кретати од Лознице, преко Липничког Шора, Козјака, Јадранске Лешнице, Јошеве, Милине, Трбосиља до Текериша, а да је обезбеђена полицијска и медицинска пратња. Планиране су паузе у месним заједницама кроз које ће колона проћи и где ће бити обезбеђено освежење, а са учесницима шабачког церског марша, како је речено, планирано је да се сретну око 16 сати код споменика у Текеришу.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )