Расписан други међународни конкурс – ”ПЕСМОДАРИ МИРА 2017”

Расписан други међународни конкурс – ”ПЕСМОДАРИ МИРА 2017”

Други међународни песнички конкурс ”Песмодари мира” отворен је до 21. септембра, Међународног дана мира, а расписан је у знак сећања на Слађану Јовановић, шахисткињу из Мачванског Прњавора која је настрадала у саобраћајној несрећи 1996. године. Конкурс су заједнички расписали београдска Издавачка кућа ”Сваирос” и књижевници Славица Јовановић и Милан Младеновић.

Аутори могу послати две песме од којих би једна требало за тему да има шах и, како је саопштено, пресељење свих ратова на 64 шаховска поља, а друга на тему мира са поруком да ратови престану и да се зауставе тероризам, хемијско и биолошко наоружавање.

Песме, које морају бити на српском језику, шаљу се е-поштом на  slavicaj1969@gmail.com  или slavicajov69@gmail.com под именом и презименом са краћом биографијом, адресом и бројем телефона аутора. Најуспешнији учесници конкурса добиће дипломе и, како је наведено, друге награде.

На први конкурс стигло је, кажу организатори, више од 200 песама из целог света, а победник је био Јован Н. Бундало из Београда.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )