Тринаести пут одржана регата ”Дрина је само једна” – ДРИНИ СЕ УВЕК ВРАЋАМО (ВИДЕО)

Тринаести пут одржана регата ”Дрина је само једна” – ДРИНИ СЕ УВЕК ВРАЋАМО (ВИДЕО)

 

Ужелели су се Подрињци регате па се јутрос у Малом Зворнику, на старту 13. регате ”Дрина је само једна” окупило мноштво Лозничана и Малозворничана, а двестотинак метара низводно чекали су их и Зворничани како би заједно кренули на спуст зеленом реком. После прошлогодишњег отказивања пловидбе због временских неприлика, ове године љубитељи реке и природе наставили су традицију.

На самом старту око 150 пловила разних врста, на зворничкој обали још њих стотинак, а онда дуж тока још мноштво оних који су се придруживали па је на циљ стигло око 250 чамаца, сплавова, душека… са око две хиљаде учесника. Њима нису сметали ни сунце, ни температура ваздуха која се лагано кретала ка четрдесетом подеоку, а они којима је било превруће освежење су пронашли у води.

На регату стижу и гости са стране па је тако 15 ”панонских морнара” из Старе и Нове Пазове јучерашњи дан провело у Вишеграду, а синоћ су се сместили у Бањи Ковиљачи и дошли на полазну тачку спуста.

– За регату дуго знамо и већ неколико година долазимо. Родом сам из Лознице, пре четврт века отишао сам због средње школе и тако ме је живот однео у Нову Пазову. Ипак, стално се враћам Лозници и Дрини и када дођем овде свакодневно време проводим уз њу. Изнајмили смо два чамца како бисмо уживали у спусту овом јединственом реком – каже Ђорђе Пантелић из Нове Пазове.

По пристајању на Жићиној плажи, двадесетак минута после два сата, музику са чамаца и дим на води који је ширио мирис роштиља заменили су трубачки орекстар ”Драгачевске трубе” из Гуче и војнички пасуљ који је у року од неколико минута подељен огладнелим ”регаташима”.

 Регату ”Дрина је само једна” шести пут су заједно организовали градови Лозница и Зворник, Република Српска, и општина Мали Зворник.

Опширније у следећем броју Лозничких новости.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )