У Малом Зворнику одржана јубиларна ”Сомовијада” – ТРОФЕЈ У РУКАМА ЛОЗНИЧАНИНА

У Малом Зворнику одржана јубиларна ”Сомовијада” – ТРОФЕЈ У РУКАМА ЛОЗНИЧАНИНА

Са скоро осам и по хиљада грам-поена Лозничанин Живко Јанковић победио је на овогодишњој, јубиларној 20. ”Сомовијади”, одржаној на Зворничком језеру код Сакара у Малом Зворнику, а он је, уједно, током два дана риболова, јуче и данас, уловио и највећег сома тешког пет килограма. Малозворничанин Ненад Вучетић са 6.400 грам-поена освојио је друго место, а Миховил Херић из Петроварадина заузео је треће место са 4.295 грам-поена. Њих тројица били су најуспешнији у конкуренцији готово 90 риболоваца из целе земље и Републике Српске, а то им је донело одговарајуће пехаре, медаље и пригодне награде. Награђен је и Малозворничанин Небојша Новаковић који је пре две године уловио сома од 13,72 килограма, највећег за 20 година ”Сомовијаде”.

У склопу манифестације ”Дрина је смисао живота” поред ”Сомовијаде” данас је одржано и такмичење у кувању рибље чорбе ”Златни котлић” као и сајам ручне радиности. ”Котлић” је ове године окупио 15 екипа из целе Србије, а победу је однела љубовијска екипа ”До јаја” предвођена Драганом Јеротићем. На другом месту нашао се тим ”Бајмок”, а екипа ”Благо чиче” из Осечине била је трећа.

Сутра ће бити одржана седма ”Језерска регата” од Велике реке до Сакара, а из ”Дринског раја” уживо ће од 9 до 11 бити емитована популарна емисија РТС ”Жикина шареница”.

 Опширније у петак у штампаном издању Лозничких новости.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )