Други круг уписа у средње школе – ИМА ЈОШ СЛОБОДНИХ МЕСТА

Други круг уписа у средње школе – ИМА ЈОШ СЛОБОДНИХ МЕСТА

После другог уписног круга у четири лозничке средње школе остало је 28 слободних места. Да подсетимо, ове године после првог круга остало је непопуњено педесет места што је више него икада до сада.

У Техничкој школи попуњено је свих седам преосталих слободних места и то три за занимање керамичар-терацер-пећар и четири за декоратера зидних површина. 

Највише непопуњених места било је у Средњој школи „Свети Сава“, укупно 21 и то 10 пекара и 12 месара. У другом кругу попуњена су сва преостала места за занимање пекар, док је за занимање месар остало још девет места. Како нам је рекла Гордана Тадић, директорка ове школе, биће формирано одељење пекара, пошто ће неки од ученика који су се пријавили за месаре прећи у ово одељење.

И после другог круга у Гимназији „Вук Караџић“ од пет преосталих места на природно-математичком смеру остала су још три.

Највише места остало је у Средњој економској школи. После првог круга преостало је 17 места и то по осам финансијских техничара и пословних администратора и један правни техничар, а у другом кругу попуњена су само четири. Остала су слободна још четири места за занимање финансијски техничар и за осам пословних администратора. 

Како су нам рекли у школи, та места остају непопуњена, важно је да одељења буду призната од стране надлежног министарства. Када почне нова школска година, места ће бити попуњена  ученицима који буду желели да пређу из друге школе или другог града.

 В. М.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )