Рок група “Кросроуд” – ОВО ЈЕ ЊИХОВО ЛЕТО

Рок група “Кросроуд” – ОВО ЈЕ ЊИХОВО ЛЕТО

Лознички рок састав “Кросроуд” имао је прилично узбудљиву пролећну сезону а тако је настављено и у првим данима лета. Готово ниједна група из нашег града до сада није имала тако згуснут календар наступа и појављивања на неким од најзначајнијих музичких фестивала у земљи. После децембарске промоције албума првенца, кренуле су активности усмерене ка представљању ауторских песама, а пажњу публике привукла су и два видео-спота. У изузетно јакој конкуренцији, момци из “Кросроуда” успешно су се пробијали ка врху и стигли до финала трећег Бунт рок фестивала, који је организовао РТС.

– Од 200 бендова, колико се пријавило, и 24 групе које су се такмичиле, били смо у првих девет изабраних одлуком жирија и добили прилику да се два пута појавимо на националној телевизији. Иако нисмо победили, сматрамо да је за нас ово можда и највећи успех до сада – каже Младен Ракић, гитариста и фронтмен групе.

Уз бубњара Бранислава Петровића, басисту Немању Ђорђевића и гитарису Николу Јевтића, после само неколико дана, победом на Мини-гитаријади у Чачку група из Лознице пласирала се и на  51. Зајечарску гитаријаду на којој им је у такмичарском делу најбољи пласман био полуфинале, што је значило да су од стотину пријављених бендова успели да се нађу у првих 17 који су наступали пред публиком у Зајечару.

– Поред тога што је част свирати на фестивалу који има најдужу традицију, чак пола века, важно је рећи и да смо свирали на истој бини на којој је, неколико минута после такмичарског програма, наступала група “Тхе Цулт”. Иако нисмо заузели ниједно од прва три места на оба фестивала, само учешће и задовољавајући пласман представљају велико искуство и огроман напредак за наш бенд, а како у музици заправо и не треба да постоје никаква такмичења, најважније је појавити се и свирати. У јуну смо свирали и на седмом Арсенал фесту у Крагујевцу, наступ је трајао пола сата, а имали смо прилику да се тамошњој публици представимо са искључиво ауторским песмама и да свирамо на истом фестивалу заједно са многим познатим домаћим и страним извођачима – задовољан је Младен, као и остали чланови групе.

Како кажу, планирају да се и даље пријављују на што више фестивала широм Србије и промовишу ауторске песме, на које публика, пред којом су до сада наступали, одлично реагује. Од јесени би требао да почну компоновање нових песмама а до тада ће се мало опустити у чарима које пружа лето.

 

С. Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )