Програм ”Млади су закон 2017” – ПРИЈАВЕ ДО 18. ЈУЛА

Програм ”Млади су закон 2017” – ПРИЈАВЕ ДО 18. ЈУЛА

Пријаве за учешће у програму ”Млади су закон” Министарства омладине и спорта (МОС) примају се до 18. јула у поноћ, а могу конкурисати удружења младих и за младе, као и неформалне групе младих. Александра Гајић из УГ ”Светионик”, ресурс центра за Мачвански и Колубарски округ, каже да се документација за пријаву налази на сајту удружења и да је једноставна за попуњавање.

Ове године за пројекте у Мачванском и Колубарском округу предвиђено је 600 хиљада динара за најмање осам пројеката, а пројекат може бити финансиран са најмање 30, а највише сто хиљада. Као и до сада, новац неће бити исплаћиван организацијама и групама које буду спроводиле пројекте, већ ће ”Светионик” плаћати рачуне које доставе.

Програмом ”Млади су закон” биће подржани пројекти којима се уређује јавни простор, указује на еколошке проблеме или учествује у акцијама заштите животне средине, промовишу међугенрацијска сарадња, разумевање, толеранција и једнаке шансе за све младе, здрав и безбедан живот, солидарност и хуманост, или организују обуке из информационих и комуникационих технологија. Чланови организација и неформалних група морају имати између 15 и 30 година, али се пројекти могу односити и на оне који не спадају у категорију младих, односно на децу и старије. Удружења која конкуришу за учешће у овом програму морају бити регистрована у Агенцији за привредне регистре и МОС-у, а неформалне групе морају имати бар једног пунолетног члана.

Опширније у петак у штампаном издању Лозничких новости

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )