Уочи 4. јула – ШТА ЈЕ СА СПОМЕНИЦИМА НОБ-А?

Уочи 4. јула – ШТА ЈЕ СА СПОМЕНИЦИМА НОБ-А?

После сто година држава се озбиљно сетила оних који су бранили Србију у Великом рату, а да смо склони забораву потврђује и стање неких споменика учесницима НОБ-а и жртвама Другог светског рата. Они су земљу бранили пре седам деценија, али је промена државног уређења и идеологије последњих неколико деценија њихову жртву бацила малтене у запећак

Уколико би неко ових дана пожелео да посети спомен-костурницу у Бањи Ковиљачи, изнад “Три чесме”, где почивају погинули антифашисти, то би могао да учини једино ако би понео мачету. Прилаз том месту је  зарастао у високу траву и растиње па такав недопустив призор дочекује евентуалне посетиоце.

– Наредног уторка је 4. јул, некадашњи празник Дан борца, а место где сваке године полажемо венце је у страшно лошем стању. Обратио сам се људима у новоформираном предузећу “Лозница развој” и обећали су да ће послати двојицу радника са тримерима како би уредили тај простор. Организоваћу људе да то све покошено уклонимо како би спомен-костурница изгледа како треба, али и прилаз до ње – каже за ЛН Радослав Јошић, председник Месног одбора СПС у Бањи Ковиљачи, који последних неколико година самоиницијативно редовно почетком јула сређује то место са групом социјалиста.

Т.М.С

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )