Упис у средње школе 2017/18 – У ПОНЕДЕЉАК РАСПОРЕД ПО ШКОЛАМА

Упис у средње школе 2017/18 – У ПОНЕДЕЉАК РАСПОРЕД ПО ШКОЛАМА

Да ли су се уписали у жељену средњу школу бивши основци који су полагали малу матуру сазнаће у понедељак. Извесно је да у четири средње школе у Лозници места има за 880 ђака а ове године малу матуру положила  су 754 осмака

 

Прошли петак све основне школе објавиле су коначне резултате тестова мале матуре након чега  су ученици предали листу жеља за поједине средње школе а да ли им се жеља испунила, сазнаће у понедељак 3. јула. Упис у школе је наредна два дана 4. и 5. јула а сви они који нису успели да се упишу у првом уписном кругу, могу то учинити из другог пута у петак 7. јула када се предаје и листа жеља. 

Да подсетимо, за  упис у четворогодишње школе биће потребно 50 бодова од укупно 100. Највећи део бодова – 70,  добија се на основу успеха у шестом, седмом и осмом разреду а додатних 30 бодова могуће је освојити на завршном испиту. Највећа новина је поновно бодовање такмичења за освојено једно од прва три места  на државном или међународном такмичењу у осмом разреду, па се на основу њих може освојити још додатних бодова. 

И ове године у четири лозничке средње школе места има за 880 ученика који на располагању имају тридесет занимања. Малу матуру положила су 754 ученика, 34 мање него прошле године. Код образовних профила све је исто као лане, промена има само у Средњој школи „Свети Сава“ где ће се образовати будући месари и пекари и у Техничкој школи која је поново увела занимање ауто-електричар.

В. Мићић

 

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )