Необична прича из Подгорине – ПРАСИЋИ СИСАЈУ КРАВУ

Необична прича из Подгорине – ПРАСИЋИ СИСАЈУ КРАВУ

Неуморне филмаџије Добрила и Добривоје Пантелић забележили су још једну несвакидашњу причу у подгоринском селу Осечина, у истоименој општини, где два прасета сисају краву. Свашта смо до сада видели, али први пут да краву сисају прасићи и морали смо то да снимимо, каже Добривоје.

– Домаћини  Драгутин и Даница Думановић баве се пољопривредом и имају велики пашњак где заједно пуштају овде, краве, кокошке и свиње. Како је Даница испричала, приметила је да једна крава неколико дана у великој трави стоји у месту и мирно пасе, а када је касније хтела да је помузе није било млека. Оде на пашњак да види о чему се ту ради  и затекне два прасета како сисају краву која непомично стоји. То тако траје већ две седмице. Нико јој у селу није веровао да је тако нешто могуће док се људи сами нису уверили. Прасићи имају по тридесетак килограма и баш уживају у крављем млеку, што смо и снимили – каже Добривоје.

Комшије долазе да виде то чудо, а домаћин Драгутин каже да чудна навика ових прасића мора бити прекинута. Неколико дана неће прасиће пуштати на пашњак јер откако су почели да пију кравље млеко неће другу храну и само спавају по цео дан. Каже и да су били баш жгољави да би ондан одједанпут почели да напредују, а разлог је сигурно нови ”јеловник”.

Зашто прасићи сисају краву и како је почела ова несвакидашња веза нико не зна, али у животињском свету очигледно ништа није немогуће. 

Т.М.С

 

Фото: Д. Пантелић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )