Пподршка пољопривредницима – ИЗ БУЏЕТА ОКО 18 МИЛИОНА ДИНАРА

Пподршка пољопривредницима – ИЗ БУЏЕТА ОКО 18 МИЛИОНА ДИНАРА

Према усвојеном програму мера подршке спровођењу пољопривредне политике за ову годину из локалног буџета је предвиђено око 18 милиона динара, а у тај износ укључено је и 3,6 милиона за набавку противградних ракета, каже начелник Одељења за привреду Јован Миладиновић.

Директне субвенције предвиђене су за више конкурса, набавку система за наводњавање, пластенике и опрему, вештачко осемењавање, осигурање, пољопривредну механизацију и опрему, противградне мреже, пчеларство, воћарство и приплодни материјал у сточарству.

– Конкурс је у току и траје до  утрошка предвиђеног износа, најкасније до првог децембра ове године. Субвенције су остале исте, 50 одсто на све конкурсе сем осигурања где је то 80 одсто. Основни и први услов је да су они који конкуришу  регистрована пољопривредна газдинства у активном статусу, без обзира на то да ли су регистрована ове године или имају активни статус од пре, а за све је потребно да од локалне пореске администрације донесу уверење о измиреном порезу на имовину. Треба да се јаве у канцеларију два у старом делу градске управе или да се обрате Одељењу за привреду где ће добити све потребне информације – каже Миладиновић. 

Иначе, на подручју Лознице има око шест хиљада регистрованих активних пољопривредних газдинстава.

 Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )