Општа болница Лозница – СТИГАО ДЕФИБРИЛАТОР

Општа болница Лозница – СТИГАО ДЕФИБРИЛАТОР

Удружење здравствених радника “Свети Козма и Дамјан” са Новог Зеланда поклонило је у  среду Интерном одељењу лозничке Опште болнице дефибрилатор, апарат намењен реанимацији пацијената. Вредност апарата је око пола милиона динара а добијен је захваљујући залагању Јасне Ковачевић, наше суграђанке, која је дуго година живела на Новом Зеланду са супругом др Зораном Ковачевиæћем, оториноларингологом лозничке болнице,  бившим директором ове установе.

Да подсетимо, Ковачевиæћева је сав приход од своје монодраме коју је извела у мају ове године у Вуковом дому културе наменила Општој болници. Прикупљено је око 110 хиљада динара а преостали износ за куповину дефибрилатора обезбедило је Удружење са Новог Зеланда које има шездесетак чланова и представља медицинску дијаспору Србије у овој држави.

Др Милан Тодоровић, директор Опште болнице, захвалио се педијатру Шуману Митићу, представнику новозеландског удружења на вредном поклону, истакавши да ће захваљујући овом апарату ниво лечења пацијената бити подигнут на виши ниво. Дародавцима је уручио захвалницу као “знак мале пажње и велике захвалности“.

– То је најсавременији апарат који може да се користи и као транспортни. На Интерном одељењу свакако треба још оваквих апарата, али ће он покрити потребе лечења пацијената на кардиологији – рекао је Тодоровић.

Уручење дефибрилатора Општој болници Јасна Ковачевић описује као круну своје монодраме “Мудрост живљења” најавивши њено друго извођење за 14. јул. Сав приход опет је намењен Општој болници.

– Покушаћемо да прикупимо новац  за апарат холтер који је такође, потребан Интерном одељењу. Надам се да ће се и та акција лепо завршити – рекла је она.

 

В. Мићић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )